Κουμκουάτ : Κερκυραϊκή παράδοση και φινέτσα - Lazaris Distillery & Artisan Sweets
low

Κουμκουάτ : Κερκυραϊκή παράδοση και φινέτσα

Home » Lazarte » Κουμκουάτ : Κερκυραϊκή παράδοση και φινέτσα

Στην Κέρκυρα, στο δρόμο για το Αχίλλειο, βρίσκεται η πρότυπη μονάδα παραγωγής κερκυραϊκών ποτών και γλυκισμάτων, Lazaris Distillery & Artisan Sweets. Εδώ και 11 χρόνια ο Κωνσταντίνος Λάζαρης και η ομάδα του συνεχίζουν με πάθος την γαστρονομική παράδοση του νησιού αναβιώνοντας γεύσεις και αρώματα του παρελθόντος. Ακολουθούν τις τοπικές συνταγές και παράγουν μία σειρά από κερκυραϊκά χειροποίητα γλυκίσματα και λικέρ με βάση το ξακουστό κουμκουάτ: Λικέρ Κουμκουάτ Π.Γ.Ε. (Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης) Γλυκό Κουμκουάτ —Μαρμελάδα Κουμκουάτ —Μάντολες με Κουμκουάτ —Μαντολάτο με Κουμκουάτ & Σοκολάτα —Λουκούμια με Κουμκουάτ Λίγα λόγια για το «Κερκυραϊκό Κουμκουάτ»

  • Είναι ο καρπός του είδους Fortunella margarita.
  • Το όνομά του σημαίνει «χρυσό πορτοκάλι».
  • Το έφερε στην Κέρκυρα από την Κίνα ο Βρετανός γεωπόνος Merlin (που έδωσε το όνομά του και στη δημοφιλή ποικιλία πορτοκαλιών)
  • Καλλιεργείται στον κάμπο Νυμφών, στην Κέρκυρα, από το 1924.
  • Το έδαφος, το ήπιο κλίμα και το νερό της περιοχής ευνόησαν ιδιαίτερα την ανάπτυξη και την καρποφορία του, ώστε πλέον να είναι ταυτισμένο με το νησί της Κέρκυρας.
  • Είναι αναγνωρισμένο από το 1994 ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ).
  • Είναι το μοναδικό εσπεριδοειδές που τρώγεται με τη φλούδα.
  • Χαρακτηρίζεται από το έντονο άρωμα και την ιδιαίτερη γεύση του: στυφή σάρκα, γλυκιά φλούδα, με ελαιώδη υφή, που αφήνει στη γλώσσα μια πικάντικη και έντονη αίσθηση.
  • Η καλλιέργειά του συνέβαλε στην άνθιση του εμπορίου του νησιού με χώρες της Ευρώπης.
  • Τα κουμκουάτ είναι καλή πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών, βιταμινών και φυτικών ινών.

Λικέρ Κουμκουάτ Lazaris Το παραδοσιακό λικέρ της Κέρκυρας παράγεται με εκχύλιση του σπάνιου εσπεριδοειδούς κουμκουάτ  σε αλκοόλ, με τον παραδοσιακό τρόπο που εδώ και χρόνια μεταφέρεται από γενιά σε γενιά: Τα φρούτα συλλέγονται προσεχτικά από τους οπωρώνες, καθαρίζονται, πλένονται και τοποθετούνται μαζί με αλκοόλ σε ανοξείδωτες δεξαμενές, για να πάρει η αλκοόλη τις ουσίες, το άρωμα και το χρώμα των φρούτων. Στη συνέχεια προστίθεται σιρόπι, για να γίνει η σύνθεση του λικέρ. Ακολουθεί το φιλτράρισμα και η εμφιάλωση του λικέρ. Το λικέρ  κουμκουάτ  σερβίρεται παγωμένο σαν χωνευτικό ποτό μετά από κάθε γεύμα. Είναι επίσης υπέροχο με τριμμένο πάγο ή σαν συστατικό σε cocktails με «ελληνικό χαρακτήρα».

Ταιριάζει καταπληκτικά σε φρουτοσαλάτες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αρωματίσει ένα κέικ ή το παντεσπάνι μιας τούρτας. Το Λικέρ Κουμκουάτ Κρέμα δημιουργείται  με την προσθήκη γάλακτος σε τελικό στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας.  Η βελούδινη υφή του το καθιστά εξαιρετικό συστατικό για cocktails. Μάντολα με Κουμκουάτ Lazaris Πρόκειται για ένα παραδοσιακό γλύκισμα που παράγεται στην Κέρκυρα από την εποχή της Ενετοκρατίας. Η ονομασία προέρχεται από την ιταλική λέξη mandorla που σημαίνει αμύγδαλο. Οι μάντολες έχουν σχήμα κουφέτου και είναι ψημένα και καραμελωμένα αμύγδαλα, αρωματισμένα με αιθέρια έλαιo Κουμκουάτ. Είναι ένα θαυμάσιο συνοδευτικό για λικέρ, αλλά και ένα θαυμάσιο σνακ. Είναι επίσης υπέροχες για να διακοσμήσουν ένα κέικ ή μία τούρτα. Μαντολάτο με Κουμκουάτ & Σοκολάτα Lazaris Παραδοσιακό χειροποίητο γλύκισμα που παράγεται με καβουρδισμένα αμύγδαλα, ζάχαρη, ασπράδια αυγών χτυπημένα σε μαρέγκα, κακάο και κομμάτια κουμκουάτ. Ένα απολαυστικό σνακ!

Λουκούμια με Κουμκουάτ Lazaris Μικρές γλυκιές μπουκίτσες που λιώνουν ηδονικά μέσα στο στόμα και πλημμυρίζουν τις αισθήσεις με το άρωμα και τη γεύση του κερκυραϊκού κουμκουάτ. Παραδοσιακά σερβίρονται μαζί με τον καφέ ή ένα ποτήρι παγωμένο νερό. Μαρμελάδα Κουμκουάτ Lazaris Πλούσιο άρωμα, εκρηκτική και ελαφρώς γλυκόπικρη γεύση που ταιριάζει πολύ πάνω σε βουτυρωμένο ψωμί,  σε κέικ σοκολάτας, σαν γέμιση σε μπισκότα και κρουασάν, σαν συνοδευτικό σε πλατώ τυριών και αλλαντικών. Γλυκό Κουταλιού Κουμκουάτ Lazaris Το μικροσκοπικό και έντονα αρωματικό Κουμκουάτ μέσα σε ένα ελαφρύ σιρόπι ζάχαρης! Σερβίρεται σκέτο με ένα ποτήρι παγωμένο νερό ή σαν γαρνιτούρα σε σοκολατένια κέικ και σε κρεμώδη επιδόρπια. Κουμκουάτ Γλασέ Lazaris Ένα υπέροχο γλύκισμα από φρέσκα φρούτα Κουμκουάτ. Σερβίρεται σκέτο με ένα ποτήρι παγωμένο νερό ή σαν γαρνιτούρα σε σοκολατένια κέικ, σε παγωτό, σε γιαούρτι και σε κρεμώδη επιδόρπια. Τα προϊόντα Lazaris θα τα βρείτε στα καταστήματα: Το Παντοπωλείον της Μεσογειακής Διατροφής  (Σοφοκλέους 1, Αθήνα) My Market στο ηλεκτρονικό κατάστημα www.akros.gr και σε άλλα επιλεγμένα καταστήματα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας

kum quat lazaris
safe payments

Ασφαλείς πληρωμές με κάρτα

free transport icon

Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των €30

phone orders icon

Τηλεφωνικές παραγγελίες στο 26610 33400

{MESSAGE}
{MESSAGE}
Επιβεβαίωση
Ακύρωση

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.